Antivirus og antispyware > Scan for virusser

Kørsel af fuld systemscanning

Du kan begynde at scanne computeren enten fra BullGuard-grænsefladen ved hjælp af scan-knapperne i hoved- eller antivirussektionen - eller via Scan med BullGuard i højreklikmenuen.

Ved installation af et sikkerhedsprogram anbefales det at scanne computeren for evt. trusler. Alle BullGuards scanningsaktiviteter er baseret på særlige profiler, der definerer, hvilke steder og hvilke filtyper der har brug for at blive scannet, og hvordan evt. infektioner skal behandles.

Så snart BullGuard er installeret på computeren, anbefaler programmet en komplet systemscanning for at sikre et virusfrit miljø.

Scan for virusser

Knappen Scan for vira fra både hoved- og antivirussektionen kører en komplet systemscanning med computerens profil. Regelmæssige virusscanninger øger computerens sikkerhed og minimerer risikoen for infektion.

For at køre en bestemt profil skal du åbne fanen Antivirusprofiler, hvor alle scanningsprofiler er gemt. For at starte scanningen skal du enten dobbeltklikke på den ønskede profil eller højreklikke på den og derefter vælge "Kør profil".

Starttidspunkt

Bemærk, at scanningstiden afhænger af den valgte profil, computerens ydelse og mængden af scannede filer. Det anbefales også at lade BullGuard færdiggøre scanningen, inden der udføres nogen cpu-krævende opgaver på computeren. Hvis der ikke bliver registreret nogen trusler, vil BullGuard vise en meddelelse herom. Klik på "Afslut" for at lukke vinduet eller "Vis logfil" for at gennemse scanningsopsummeringen.

Hvis der ikke bliver registreret nogen trusler, vil BullGuard vise en meddelelse herom. Klik på Afslut for at lukke vinduet eller på Vis logfil for at gennemse scanningsopsummeringen.

Hvis scanningen fandt en infektion på din computer, vil resultatvinduet vise alle inficerede filer. Klik på opsummeringslinjerne for at udvide dem og se flere detaljer.

BullGuard vil prøve at fjerne infektionen eller flytte det inficerede i karantæne. Når filen sættes i karantæne, sikres det også, at filen ikke bliver slettet i tilfælde af, at det var en 'falsk positiv'. Hvis de to første handlinger mislykkes, vil programmet forsøge fysisk at slette filen fra harddisken.

"Slet ved genstart" giver BullGuard mulighed for at planlægge sletning af filen under Windows opstartssekvens. Denne funktion kommer i spil, når inficerede filer anvendes af systemprocesser, der hindrer både brugeren og antivirusprogrammet i at slette filen.

Den sammenhængende scanningsmenu refererer til integrationen af BullGuards scanning efter behov i Windows højreklikmenu. Denne funktion kan bruges på filer, mapper eller drev.

Når den bruges, kører den en komplet scanning af den valgte destination. Scanningsgrænsefladen ligner scanningerne efter behov. Det er en tidsbesparende mulighed for løbende scanninger. Hvis man vælger et helt drev, vil BullGuard køre en komplet scanning af drevet. Bemærk, at den samlede scanningstid afhænger af størrelsen og filtyperne i det valgte element.